2

Haha, hier word ik nou heel blij van op een ietwat druilerige zondagmiddag. Man- en zoonlief doen een tukje, de wasmachine draait en ik negeer de afwas. Ik heb iets leukers te doen. Een lijstje maken: welke verhalen wil ik nou ab-so-luut aan Tommy meegeven? Welke verhalen wil ik bij een schemerlampje voorlezen, bij voorkeur met een gierende wind buiten en een warme deken om het lijf. Boeken genoeg. Ook hier in huis, maar soms slaan de verhalen zo aan, zijn ze zo mooi (Dag dag, dag nacht van Margaret Wise Brown) dat ze nieuwsgierig maken naar meer klassiekers. Een eerste inventarisatie leert al snel dat 1 top 10 helemaal niet genoeg is. En dat ik eigenlijk gewoon niet kan wachten tot het tijd is voor Paul Biegel, Tonke Dragt en Roald Dahl. Maar omdat ik niet voortijdig krokodillen onder zoonliefs bed wil stoppen (hij is nog geen 3), houd ik het bij boeken voor de komende 1001 dagen.

Als niet nu, dan toch binnenkort

 1. Max en de Maximonsters (Maurice Sendak)
 2. Winnie the Pooh (AA Milne)
 3. De sneeuwman (Raymond Briggs)
 4. De Gruffalo (Julia Donaldson)
 5. Het ontbrekende stuk (Shel Silverstein)
 6. De boomhut (Marije Tolman)
 7. Het verhaal van Babar het olifantje (Jean de Brunhoff)
 8. Woeste Willem (Ingrid en Dieter Schubert)
 9. De Polar Express (Chris Van Allsburg) 
 10. Raad eens hoeveel ik van je hou (Sam McBratney)

Er kan 2 euro in de spaarpot die er nog niet is. Het wordt tijd voor doel #1


2 comments to “#35 Maak een top 10 van voorleesboeken”

 1. Ydo

  Leuke lijst, ik ken er eerlijk gezegd maar 3 van. En de meeste andere wel van naam, maar nooit gelezen voor zover ik weet.
  En nu? Is het voorlezen van deze boeken een nieuw doel?

 2. monique

  Tss, er stond nog niet ‘en voorlezen’ in het doel. Dus doel behaald (en onofficieel subdoel is uiteraard om ze ook voor te lezen). Ik weet nog een subsubdoel: weer eens naar de bibliotheek. Ojee, wat heb ik me op de hals gehaald ;-)


Trackbacks/Pingbacks


Leave a comment