1

Otje is ons mini-caravannetje. Het is eigenlijk een Otten Zwerver uit 1976. Een oldtimer dus en wij noemen haar ook wel Hutje. Otje/Hutje is definitely een ‘zij’. Verder dan dat komen wij ook niet en meer weten wij er ook niet van.  Het is een leuk ding. En bovenal: er zit een bed in van bijna 2 bij 2 meter en dat hoeven we dan niet eens zelf op te pompen, te blazen of te bandenplakken. Wij zijn er blij mee. Maar het is nog wel even wennen.

Rijden met een caravan is hels. Als alles en iedereen is ingeladen, staan we nog zeker een kwartier voor de deur. Terwijl de buren dapper door blijven zwaaien, stellen wij de extra spiegels. Manlief: ‘En nu nog een paar millimeter naar boven, nee naar bo-hoo-ven, zei ik toch’. Ik: ‘Blijven lachen! Blijven lachen, de buren zitten te kijken’.
Op de snelweg is het tenen knijpen. Angstvallig blijven we achter vrachtwagens hangen. Achter ons Otje geen file! Niettemin worden we steevast met boze blikken ingehaald. En manouvrerend over bospaadjes roept een van ons steeds na elke bocht verschrikt ‘hangt ie er nog achter?’ Stijve nekken kregen we er van. Maar Otje deed gewoon wat Otje moest doen. Gewoon er een beetje achteraan hobbelen.

Hoe anders was dan de camping. Enkele opmerkingen die zo voorbij schoten:
‘Passen jullie daar wel in?’
‘Ik wil eigenlijk ook een Eriba Puck, maar ik mag niet van mijn vrouw.’
‘Zit er nou ook een voortent bij? Oranjebruin zeker.’
‘Wat een gekke vouwwagen.’
‘Daar zou ik dus echt in stikken’
‘Zijn die gordijntjes ook origineel?’
‘Was het een erfstuk?’
‘Kun je er ook in eten’

Zoveel aanspraak was nu ook weer niet de bedoeling en een klein minpuntje van Otje. Een beetje anoniem over de camping zwalken met je haar overeind was er niet meer bij. Nu kan het aan de camping gelegen hebben, maar voor de zekerheid: wij zijn voor meer Otjes in het land! Doe als ons en speur op marktplaats. Voor een luttele 350 euro kochten wij er eentje. Echt, het is net als een tent, maar dan met een bed. Superhandig. En dan maken we gewoon onze eigen file op de snelweg… Kunnen we naar elkaar zwaaien. Ge-ze-hel-lig!


One comment to “#90 social talk”

  1. Liesje

    Hahaha wat een leuk stukje! Wij (mijn lief Jeffrey & ik) zijn vreselijke Otje-fanaten en dit is dan ook uitgelopen op een uit de hand gelopen hobby. Kijk maar eens op onze website :).
    In het weekend van 10, 11 en 12 september organiseren wij voor de 2e keer een RetroCaravannetje-treffen. We proberen weer zoveel mogelijk Otjes bij elkaar te krijgen, maar elk type oldtimer kampeermiddel is welkom. Inschrijven kan via retrocaravannetje.nl.
    Zien we jullie dan?!
    Groet, Liesje


Trackbacks/Pingbacks


Leave a comment

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.