2

De vakantietijd is definitief verleden tijd, deadlines vliegen me alweer om de oren, en zelfs met doel-ontwijkend-gedrag ontkom ik er nu echt niet meer aan. Het moet echt. Dat rokenstoppen en dat koken. En het een heeft een wonderbaarlijk onverwachts effect op het ander. Want zonder die sigaret moet ik echt iets anders doen. Selderij hakken en prei snijden hebben dan een vreemd kalmerend effect. En dan, het eten smaakt ineens zo lekker! Zelfs met nicotinepleister, kun je nagaan… Ik word echt nog kogeltjeronder dan ik al was, maar goed, 1 doel tegelijk…

Dit maakte ik gisteren en ga ik nog heel vaak eten vermoed ik: de bami KotjoK van een fijne collega. Lekker! Laat je niet misleiden door de naam, het is eigenlijk gewoon een noodlesoep zoals ik ze ook in Kuala Lumpur naar binnen slobberde. Maar lekker! (of had ik dat al gezegd?)

Fijn was ook dat het werkelijk bij iedereen hier in huis in de smaak viel. Manlief raakte niet uitgepraat over de exact juiste wijze waarop de soep geslobberd diende te worden. Huh? Wat blijkt… Ze hebben er in Japan een film over gemaakt: ziet de samenvatting van Tampopo op youtube. Ik vrees dat die film binnenkort hier in huis is. Manlief zoekt namelijk ook een nieuwe hobby, nicotinepleister ten spijt!

(En over hardlopen praten we niet…)


2 comments to “#29 cooking KotjoK”

  1. Stefan van den Dungen Gronovius

    Goed dat het bij jullie in de smaak viel. Wat betreft de juiste manier van het opslurpen van de soep, wij werken het gewoon met een lepel naar binnen. (afhankelijk van de kleding met een short voor)

    De benaming zoals het gerecht overigens op mijn site staat is Bami Kotjok ipv kotjop.

  2. monique

    Ojee, woeps! Ik pas het direct aan want dat kan natuurlijk niet. KotjoK it is!


Trackbacks/Pingbacks


Leave a comment