0

Rara, waar ben ik?

“Naast werk en kinderen is dit waar ik blij van wordt” zei de ploetermoeder.
“Ik wil-wil-wil dit al sinds mijn 15e” zei de studente die een verkeerde studiekeuze had gemaakt.
“Helpen jullie straks wel met de boekhouding?”  zei de echtgenoot
“Maar mijn dochter is nog zo jong” zei de moeder met haar  navelstreng.
“Zo-veel zelfstudie? Ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen” zei de hobby-ist met grenzen.
“Als ik dit doe, moet jij de kinderen regelen” zei de mevrouw tegen haar echtgenoot.

Ambities, dromen en verlangens. En een heleboel cliches tijdens de open dag van de Fotoacademie. Zo was er de rijke patser die de beste cursus wilde voor zijn nieuwste hobby. En de mevrouw die na de kinderen nu eindelijk eens voor zichzelf wilde kiezen. En alles daartussenin, inclusief mijzelf dus. Je gaat je wel afvragen… hoeveel wannabee-fotografen zouden er wel niet rondlopen in Nederland?! En dat is hopelijk toch niet allemaal de schuld van (Yes) You Can-Canon.

Maar goed, doel nummer0 46 is behaald en er kan eindelijk weer eens geld in de pot.
Belangrijker: deze wannabee-zelfontplooier met midlifecrisis meldt zich aan. In het midst van alle ruis tijdens zo’n open dag werd mijn hoofd rood en werd ik stil.

Stil. Ik bedoel maar.


Leave a comment