2

Allemaal leuk dat gemijmer op het web, maar doelen behalen, ho maar. De bodem van de spaarpot is bedekt met stof en her en der een heel piepklein muntje. Dat kan natuurlijk niet. Niet dat er hier niets gebeurt, er gebeurt van alles, misschien zelfs te veel, maar efficient is het niet. Vandaar dat ik hedenochtend aan de eettafel met #galmendestem# het volgende verklaarde aan mijn huisgenoten van wie de wallen net zo diep hingen als de mijne, zo niet dieper…

“Ritme hebben we nodig. Structuur!”

Zoonlief keek me koortsig aan vanachter zijn opgezette klieren. Zijn waterijsje smolt en de druppels die op zijn blote buikje vielen, verdampten net niet sissend in het hinein. Maar het scheelde niet veel.
Manlief keek me lodderig aan en dacht schijnbaar alleen “gaap” of misschien dacht hij wel helemaal niets.

Ik vervolgde alsof ik het gebrek aan enthousiasme niet had opgemerkt “We zijn allemaal moe! We gaan allemaal te laat naar bed! De herfst staat voor de deur, weerstand moeten we hebben. Die ene broccolistronk helpt ons heus niet door de winter. Zonder 8 uur slaap, minstens, is het vitamines dweilen met de kraan open. Afgelopen daarmee. Ik zet de wekker!”

En aldus geschiede.

Om 22.30 uur ging de wekker. Tijd om naar bed te gaan. Ik drukte op snooze en dacht er niet over. Klaarwakker en nog van alles te doen. Nu is het 2 uur, in de nacht welteverstaan. De koorts van zoonlief is eindelijk gezakt. Het lijkt erop dat we de rest van de nacht ongestoord kunnen slapen. En heus, morgen begint het doel dan echt. De wekker staat al.

P.S. Om zo vroeg ook daadwerkelijk in slaap te kunnen vallen (doel #98 dus) word er na achten ook niets meer gegeten of gedronken (doel #96). Twee weken ga ik het uitproberen. Eens ondervinden hoe anders het leven is als je uitgeslapen bent.
P.P.S. En u snapt toch hopelijk wel dat dit Alles te maken heeft met niet langer roken (doel #92)


2 comments to “#98 Klaarwakker in nacht en ontij”

  1. Edwin

    Truste voor zo! Nog 18 minuutjes ;-)

  2. monique

    Ojeeojee, is het alweer zo laat… ;-)


Trackbacks/Pingbacks


Leave a comment