3

Vanochtend zag ik in de mist bij Nijmegen een fietser op de Waalbrug. Hij stond stil. Met zijn voeten op de grond, zijn voorwiel op de reling en zijn neus in de wolken. En ik vroeg me af. Wil hij vliegen of vallen.

Op kantoor lag mijn nieuwe telefoon niet waar ik hem de vorige avond had laten liggen. Ik riep nog heel hard ‘een iPhone is ook maar gewoon een ding’. Maar daarmee overtuigde ik helemaal niemand.

Ik had een overleg over een langslepend project. Een collega gebaarde vanaf de andere kant van de afdeling naar me en zei me aan mijn hart te denken. Ik zwaaide ter geruststelling terug. Koffiedruppels vlogen van mijn roerstokje in het rond. Ik nam nog maar snel een slok.

Vliegen of vallen.

Op weg naar huis stond ik stil voor het zoveelste stoplicht. Groen. Ik liet de koppeling opkomen, gaf gas. Ik drukte de koppeling nogmaals in. Fietsers ontweken me en ik hen. En midden op het fietspad verdween de koppeling. Met een hort stokte de auto stil. Stuk. Tijdens spitsuur. En geen telefoon.

Vallen.

Voorbijgangers duwden de auto over fietspad en weg naar een veilige haven. Tussen stoplicht en fietsbord stonden we. Ik verzamelde mijn bagage en bereidde me voor op een lange wandeling. Naar huis, eten en telefoon. Wachtend bij het stoplicht, met een rood hoofd, schiet iets geels voorbij. Iets geels met blauwe strepen. Het is een onverwacht ANWB-busje. Zomaar. Toevallig in de buurt. En hij stopt.

Vliegen.

De versnellingsbak blijkt helemaal stuk. Slepen gaat niet. Het sleepoog blijkt lam.

Vallen.

Of ik in een busje kan rijden? Van de ANWB? Met een zwaailicht? Okee, geen zwaailicht… Dat kan ik. Want ook zonder koppeling kun je schakelen als je ANWB-meneer bent. Ik rijd achter mijn eigen stukke auto aan. Zie vanaf mijn hoge stoel de meneer hard voor me werken. Op weg naar een garage. En hij brengt me daarna nog thuis ook.

Eten.
Wijn.
Twitter.
Vliegen.

Maar het blijft jammer van die telefoon.


3 comments to “Serieus niet mijn dag”

 1. Leonie

  Geweldige blog. Ik vond je tweets gisteravond eigenlijk al wel grappig (al was het je worst day ever)maar dit is nog veel leuker! En als je van worst nu een worst maakt kun je nog leuk meepraten met Mark Rutte!
  Leonie

 2. monique

  nou dankjewel leonie
  maar dat van die worst dat weet ik zo net nog niet hoor ;-)

 3. manon

  meid, wat een pechdag wel niet voor lekker stukje op kan leveren…
  ik heb weer van je genoten xxx


Trackbacks/Pingbacks


Leave a comment