0

Zoals u weet (ahum) doneer ik 2 euro in mijn spaarpot voor elk van de 101 doelen die ik ga halen in de komende zoveel dagen. De helft van het uiteindelijke bedrag doneer ik aan een goed doel. Maar welk goed doel?

Er liggen er een aantal voor de hand, maar 101 euro is ook wel weer een hele kleine druppel op de plaat van Unicef, Greenpeace, Amnesty of Novib. Toch een pietsie onpersoonlijk, en zo makkelijk. Ik wilde bewust kiezen voor iets waar ik werkelijk warm van wordt. Dat doe ik al zo lang voor bovenstaande grote organisaties. Ik word er hoogstens nog lauwig van.

Nu is er online zoiets als de goededoelentest. Huh? Ja, echt waar. Je vult 12 vragen in en krijgt een lijstje voorgeschoteld. In mijn geval kwam na 1 minuut al Coral Reef Care uit de bus. Best een leuke en goede organisatie volgens mij, maar al bij de 1e blik op hun site bedenk ik me iets. Hoe zit het nu eigenlijk met de altijd dreigende walvisjacht? Wie maakt zich daar nu het kwaadst over? Dan sluit ik me daarbij aan, want daar maak ik me dus ook heel kwaad over!  En als ik kwaad ben, word ik heel warm (=doel bereikt).

Het goede doel van mijn keuze is dus toch geworden: Greenpeace. Als u een organisatie weet die beter voor walvissen opkomt, mag u het zeggen.

Zoiets groots, wat dan toch zo kwetsbaar is, dat verdient mijn 101 euro (straks).


Leave a comment