5

Doel nummero 76 is het opstellen van een weekbudget. Dat hoort in tijden van kredietcrisis, milieucrisis, nog-geen-kabinet-en-nu-al-crisis en identiteitscrisis. Consuminderen dus. Dat is goed voor bijna al het voorgaande. Bezuinigen is ook eigenlijk best leuk. En vooral verontrustend!

Gewapend met een boodschappenlijstje ging ik deze week de appie in. Een lijst die gezamenlijk was opgesteld, geredigeerd en in drievoud ondertekend. Alleen dat en niets dan dat ging ik in mijn wagentje laden. Zeg maar wagen trouwens: het is me nooit eerder opgevallen hoe groot die dingen eigenlijk zijn (hoe slim).

Uren dwaalde ik door de gangpaden. Op zoek naar de allergoedkoopste kaas om zelf te raspen. Ik kocht geen pommodoro maar tomatenpuree, geen duo penotti maar hazelnootpasta. En van zo’n b-merk dat er niet eens een merk op stond. Vinden kinderen lekker! Even dreigde mijn budget de mist in te gaan door vriendin R. die ‘s avonds op bezoek kwam en die je eigenlijk alleen wijn uit het bovenste schap wilt serveren. Gelukkig zijn speciale biertjes ook heus heel bijzonder. Daar mochten dan ook nog nootjes bij. Na anderhalf uur en met pijnlijke knieen en een stijve nek wegens overmatig graaien (heb een doel en verlies alle schaamte) in onderste schappen stond ik dan toch bij de kassa. Met angst en beven zag ik de afrekening tegemoet.

En wat kost een werkweek ontbijten, lunchen, avondeten en leven met 2 volwassenen en 1 kind nou? Een luttele 47,50 euro. Nee, ik ben geen nul vergeten, en ja, daar zat wasmiddel bij. Ik was perplex. Ik hield geld over! Nu moet ik zeggen dat het een ultrakorte werkweek was, van maar 3 dagen, maar toch…

Helaas was ik de luiers vergeten. Dat leverde die nacht nog een heikele situatie op. Zwemluiers, kan ik u vertellen, zijn echt onmogelijk als u ze om slaperige beentjes wilt hijsen. En ook weet ik nog altijd niet wat ik met een zak winterpenen moet terwijl ik er maar eentje wilde. Hoe vreemd dat een zak penen goedkoper is dan een enkele losse peen.

Maar goed, het weekbudget is bepaald en doel 76 is behaald.
Hoogste tijd voor een wat moeilijker doel!

Als u een tip heeft voor de winterpenen, ik houd mij aanbevolen. Doel 29 is nog gaande.


5 comments to “#76 hoe word ik een vrek?”

 1. monique

  o, deze geweldige lijst met bezuinigingstips was ik nog vergeten, hilarisch: http://www.ikbenzuinig.nl/modules/tinycontent/index.php?id=7

 2. rebecca

  wijntjes van de bovenste schap: check: heb een doosje voor je in de auto liggen:-)!!

 3. monique

  woephoi! :-)

 4. Marinka

  Penen:
  Schil (ja echt, je weet wel met een mesje of dunschiller) vastkokende aardappelen. Schil met hetzelfde mesje de penen en maak stukjes van zo’n 10 cm.

  Kook ze samen in de pan (20 min).

  Laat afkoelen.

  Snijd de aardappelen in soort van blokjes van 1,5 cm doorsnee (niet te precies – gewoon niet te grote brokken.)
  De penen ook in kleinere stukkies.

  Allemaal in een kom – zout en peper erover – dan een dikke plens van die mayo uit een tube (ook cheap ass).

  Goeie zoete en vette aardappelsalade voor bij vlees (bbq?)

  (Chileens receptje – al klinkt het niet echt buitenlands).

 5. monique

  neee, gatverrr, dat klinkt echt vies vet brr.
  Maar niettemin, dank voor de tip! :-)
  Ik probeer het deze week nog uit… nog zeker 8 penen staren me aan (huiver nu al, ik haat hutspot en dit riekt naar hutspot)


Trackbacks/Pingbacks


Leave a comment