1

Echt al eeuwen geleden startte ik het doel ‘Kook om de andere dag en maak je lief blij met een rups in de pan‘. Tja, wat zal ik zeggen… Er zat een vakantie tussen. En een weekend. En de pee. Dus een maand duurde maanden en echt om de andere dag is het nooit geworden. Zo gaat dat met (mijn) goede voornemens. En zo gaat het ook vast met de uwe. Maar ik kook toch beduidend vaker dan voorheen. En vooral met meer inspiratie. En ergens was er een week van non-stop-koken.Vandaag was het sluitstuk van doel nummero 29:

‘Wat eten wuheiglijk?’ vroeg snipverkouden man met dikke neus aan tafel.
‘Wacht even, ik drapeer even wat honing over deze geroerbakte maatgesneden wortelschijfjes’¬† zei ik geconcentreerd.
‘Lusikniet’ zegt zoonlief.
‘Heus wel’ antwoord ik optimistisch. ‘Kijk, van deze runderreepjes in gemberketjapmarinade kun je hele mooie¬†wenkbrauwen maken. En die perfect al dente noodles lijken zo wel een neus. Is dat niet lekker?’
‘Waar is de sambal?’ snuift manlief.
‘Alstublieft’ multitask ik terwijl ik zoonliefs bord serveer onderwijl sambal lepelend op manliefs bord.
‘Smaaktgoe-oe-oe-hatsjoe’ niest manlief.
‘Eet smakelijk’ zeg ik toch maar.

En verwonderd kijk ik naar mijn eigen creatie. Zo zag het eruit:

Ik kookte een groente die ik nooit eerder at, amsoi, zonder recept, en vond het nog lekker ook. Missie geslaagd. Weer 2 euro in de pot.

Nu is alleen mijn vraag: wat in hemelsnaam te doen met een impuls-bio-organische pompoen? Is daar uberhaupt iets lekkers van te maken? Ik houd mij aanbevolen voor uw familierecept.